Старшата на Велбъжд подчини и Локомотив-София
Старшата на Велбъжд подчини и Локомотив-София / Влади Владимиров

Юношите старша възраст на "Велбъжд" продължиха победната си серия на собствен терен. Този път, възпитаниците на треньора Георги Петров "подчиниха" "Локомотив"-София с 2:1. Футболистите играха като сплотен колектив, търсеха и постигнаха победата.

Първият гол падна в последната минута на първото полувреме. Точен с глава бе Радостин Велинов, който засече центриране от ъглов удар на Александър Димитров. Димитров можеше да се разпише с красив прехвърлящ удар в 60- та минута, но защитник на железничарите изби от голлинията. Вратарят на "Велбъжд" Радослав Димитров с блестящи намеси помогна резултата да се задържи 1:0, до 65- та минута, когато след колективна грешка в отбраната гостите изравниха чрез Владимир Попов. И отново Александър Димитров бе в основата на успеха, след негово изпълнение на пряк свободен удар, Анатоли Иванов отклони топката с глава, за да е по- сигурно влизането и във вратата на "Локомотив", за крайното 2:1.

Старшата на "Велбъжд" подчини и "Локомотив"-София
netinfo

Футболистите поздравиха публиката на стадион "Осогово", която този път бе заела основно сенчестите места на голямата трибуна. Срещата наблюдаваха около 200 души.

С тези 3 точки, "Велбъжд" се изкачи до 6-то място в класирането, а следващата седмица посреща "Любимец", които победиха с 2:1 "Чавдар"-Етрополе.

Интересни са и другите два резултата от съботния ден: ЦСКА-"Ботев"-Враца 2:4 и "Черноморец"-"Левски" 6:0.