Станислав Павлов е отново лидер на БСП в областта
Станислав Павлов е отново лидер на БСП в областта / Дима Кирилова, Дарик радио

Първа пресконференция даде в Кюстендил новосформирания областен съвет на БСП Кюстендил. Станислав Павлов е преизбран за председател на областният съвет на БСП, а Иван Каракашки е зам. председател. Сформирано е ИБ на областният съвет, в което влизат всички 9 председатели на общинските партийни организации в областта, депутатът д-р Иван Ибришимов и Мая Шишкова, която отговаря за връзките с медиите.
„Приемам избора с отговорност, новото ще е в подхода, ще правим изнесени заседания на Областния съвет във всички общини, за да се запознаем с проблемите на хората по места", заяви Станислав Павлов.
Калоян Паргов, член на ИБ на партията и председател на БСП- София, който отговаря за Кюстендилска област, коментира два основни проблема, за решаването на които ще работи БСП в областта.
„ГЕРБ спряха парите за транспорт за снабдяване на пограничните райони с хранителни продукти. Община Невестино е сред потърпевшите. Проблемът ще отнесем до министъра на финансите и НС, а отговор „пари няма" не приемаме. Надяваме се проблемът да бъде решен до края на бюджетната година. НПС започва и разговори по места с работодатели и представители на синдикатите за забавянето на трудови възнаграждения на работници. Имаме такива сигнали от цялата страна, в Кюстендилска област са за забавяне на заплати на миньорите и ваучерите им за храна", коментира Калоян Паргов.
Депутатът ат БСП д-р Иван Ибришимов коментира проблемите в управлението на ГЕРБ в сферите здравеопазване и образование.
„Това, за което алармирах по отношение на здравната карта вече е факт. Всяка една от болниците на територията на областта има проблеми, но повечето от лекарите и преди всичко управителите не смеят да кажат нищо, защото са зависими от изпълнителната власт. Фрапиращ е случаят с общинската болница в Дупница. В детското отделение от 30 легла са намалени на 15, а болницата обслужва цялата Дупнишка околия. Поставих проблема и с черешопроизводителите от кюстендилско в НС, но техни представители са изгонени от Министерство на земеделието. Аз съм заявил готовност да работя с всички кметове от областта, независимо от коя партия са", категоричен е д-р Ибришимов.