Средно, по 2,2 картона на мач в селските групи
Средно, по 2,2 картона на мач в селските групи / Дарик- Кюстендил

С 270 жълти и 32 червени картона са наказани футболистите от областните футболни групи "Осогово" и "Рила" през есенния дял на първенството. През есента на 2010-а картоните са били повече - 287 жълти и 47 червени. В група „Осогово" са показани 182 жълти и 21 червени картона или средно по 2,2 картона на мач.

"Отчитаме, че това е в рамките на нормалното, защото мерките, които взима в това направление ОС на БФС- Кюстендил, респективно Дисциплинарната комисия са адекватни и има резултат. За разлика от минали периоди, безсмислените нарушения спрямо съдиите, които носят и най-големите наказания, почти липсват. Ръководителите на отборите трябва да дават пример на младите спортисти за коректност, толерантност и честна игра", коментира в анализа председателят на Съдийската комисия Огнян Пешев.

С най-много картони са футболистите на Ваксево - 21 жълти и 1 червен, следвани от Граница със 17 жълти и 3 червени и Слокощица с 16 жълти и 4 червени картона. "Червената лампичка, както се казва, за тези отбори е светнала, защото показателите за финансови санкции са налице", допълва Пешев. По-спокойни са отборите на Богослов с 6 жълти и 1 червен, Лозно със 7 жълти, както и Бузлуджа с 9 жълти и 1 червен.

В група „Рила" наказателните картони са 88 жълти и 11 червени, което прави също средно по 2,2 картона на мач. Най-много картони са получили футболистите на водачът Сапарево, с 20 жълти и 1 червен, следват Бобошево с 11 жълти и 3 червени и Боровец с 11 жълти и 2 червени картона. Невероятно, но е факт, че най-спортсменски играят Самораново, със само 3 жълти картона, следвани от „опарилия" се миналата година Овчарци с 4 жълти и 1 червен  и  Кочериново със 7 жълти и 1 червен картон, коментира председателят на Съдийската комисия в Кюстендил.