Сребърни звънчета пяха пред президента Росен Плевнелиев
Сребърни звънчета пяха пред президента Росен Плевнелиев / личен архив

Кюстендилският състав „Сребърни звънчета" пяха пред президента на България Росен Плевнелиев.Това стана в зала „Тържествена" на Централния военен клуб в столицата, където се проведе научна конференция на тема „Съдбата на българското офицерство в условията на политически трусове".

Форумът бе под патронажа на президентът и Върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев и бе посветен на 70- годишнината от разстрела на генерал-майор Трифон Трифонов - началник на Щаба на войската, и на плеядата генерали и офицери, станали жертва на политическите сътресения в Третата българска държава.
По покана на организаторите, конференцията бе открита с песента „Де е България" в изпълнение на „Сребърни звънчета" Кюстендил. Кюстендилските деца на живо изпълниха патриотичната песен по стихове на Иван Вазов, под акомпанимента на пиано на техният корепетитор Павел Чавдаров.

„Благодарим за поканата, децата пяха чудесно, през цялото време Росен Плевнелиев пя с тях с ръка на сърцето. Развълнувани сме, това е един летящ старт на софийска сцена за нашите звънчета", сподели главният художествен ръководите Ангелина Милева.
„По желание на организаторите започнахме със стихотворението „Аз съм българче", изрицитирано от малкия Ники. Справихме се, децата не се притесниха от публиката и многото медии. Успяхме да развълнуваме освен президента, но и всички висши военни в залата. За децата беше невероятно изживяване", допълни ръководителят Ани Кръстева.

"Сребърни звънчета" пяха пред президента Росен Плевнелиев
netinfo