Сребро за СКДС Велбъжд от Делина Петрова
Сребро за СКДС Велбъжд от Делина Петрова / netinfo

Делина Петрова спечели сребърен медал за спортен клуб по джудо и самбо „Велбъжд" от Държавното лично първенство по самбо за юноши и девойки до 18г. Тя стигна до финала в категория до 48 кг.
Кюстендилският клуб участва с 3 девойки и 4 юноши. Моника Илиева се класира на 5- то място в категория до 56 кг. Барбара Иванова е също пета, но при 70- килограмовите.

Сребро за СКДС "Велбъжд" от Делина Петрова
netinfo

Алекс Манчев се нареди 9- ти в 56 кг., при 20 състезатели. Виктор Борисов е 7- ми от 23 самбисти в категория до 65 кг. Денислав Борисов също е 7- ми, но в категория 74 кг., в конкуренция на 20 състезатели. Светослав Малинов се класира на 9- то място в категория +87 кг., където участваха 16 състезатели.
Държавното лично първенство по самбо за младежи и девойки до 20 г. се проведе в неделя в София. Моника Илиева се класира на 5- то място в категория 56 кг., а Делина Петрова е 7- ма, при 48- килограма.
Най- предно място от младежите заслужи Светослав Малинов при най- тежките +100 кг. Той загуби малкия финал за бронзовия медал и остана на 5- то място. Филип Еленков е на 7- мо място в категория до 100 кг. Останалите трима състезатели на СКДС „Велбъжд" се класираха на 9- тите места в категориите си: Алекс Манчев - 57 кг.; Виктор Борисов 68 кг. и Денислав Борисов 74 кг.
Треньор Александра Георгиева.