Спортист №3 на Кюстендил за 2009 г. Джулия Сотирова отива на ЕП с двама кавалери
Спортист №3 на Кюстендил за 2009 г. Джулия Сотирова отива на ЕП с двама кавалери / netinfo

Спортист №3 на Кюстендил за 2009 г. в анкетата на Дарик и община Кюстендил- Джулия Сотирова и победителят в класацията за 2008 г. Веселин Димитров ще участват на Европейското първенство по карате. Състезателите на клуб “Шурикен” ще представят България като част от националния отбор. Още един кюстендилец ще се бори за титлата в Измир, Турция - Даниел Бумбарски от клуб “Дарис”.

Спортист №3 на Кюстендил за 2009 г. Джулия Сотирова отива на ЕП с двама кавалери
netinfo

Във връзка с 37-то ЕП за старша възраст, девойки и младежи и 2-ра Европейска купа - до 21 години, в София се проведе лагер-сбор на националния отбор и двустранна среща с Македония, за определяне на окончателния състав за първенствата.

От карате клуб "Шурикен" участваха Антония Станкова, Бетина Велинова, Джулия Сотирова и Веселин Димитров.С достойното си представяне и отлична игра, за да представят България на предстоящите турнири, бяха определени Джулия Сотирова и Веселин Димитров. Бетина Велинова и нейната опонентка от друг клуб не бяха определени, въпреки доброто си представяне.

Спортист №3 на Кюстендил за 2009 г. Джулия Сотирова отива на ЕП с двама кавалери
netinfo

Бети имаше много добри срещи и спечели една пълна победа, с което показа своя потенциал и бе похвалена от националните треньори. Преценено бе обаче, че двете момичета нямат необходимия опит да участват в състезание от такъв ранг. Антония Станкова  за съжаление не успя да покаже на какво е способна. Тони се представи колебливо и не бе на нужното ниво. На Световното първенство миналата година се представи успешно и беше една от сигурните фаворитки за нац.отбор. Но, на преборванията една от нейните опонентки показа по-добра игра и спечели доверието на треньорите”, коментира старши треньорът Емил Димитров.