Спортист №1 на Кюстендил ще дебютира на плажна борба
Спортист №1 на Кюстендил ще дебютира на плажна борба / netinfo

  Двукратният световен шампион в класическия стил при юношите Александър Костадинов ще дебютира на турнир по плажна борба. Спортист №1 на Кюстендил за последните 2 години ще участва в първия Младежки олимпийски фестивал, домакин на който ще е курорта Албена от 5 до 6 септември.

  Схватките ще са в две категории - до 75 кг и над 75 кг. Ще има и сблъсъци при девойките. При тях категориите са до 60 и над 60 кг.
Турнирът ще е репетиция за световното догодина, което ще се проведе в България. Шампионатът ще е за мъже, жени, юноши и девойки.

  В олимпийския младежки фестивал в Албена ще има надпревари в още 6 вида спорт- футбол, плуване, стрийтбол, плажен волейбол, тенис на маса и лекоатлетически крос.

  Други двама кюстендилци от клуб "Васил и Георги Илиеви" са в Германия и участват в схватки от Бундеслигата.

  Боян Загоров се бори за клуб "Ригелсберг" във втора бундеслига и постигна победа с 3:0 части срещу Себастиян Хигелмейер от "Гайлбах", но като цяло клуба му загуби с 15:22 точки.

  Александър Александров борещ се за "Хутигвайлер" надви Артур Шилер от "Крефелд" с 4:1,5:0 и 6:0 точки и така помогна за победата на клуба му с 25:14.