Спортист №1 на Кюстендил - Ралица Иванова отново е на върха
Спортист №1 на Кюстендил - Ралица Иванова отново е на върха / netinfo

Спортист №1 на Кюстендил за 2009 година, в анкетата на Дарик и община Кюстендил, Ралица Иванова стана републиканска шампионка при жените, в категория до 67 кг. Състезателката на клуб “Васил и Георги Илиеви” тушира Таня Милкова от Бургас.

Валя Трандева тушира Карамфилка Илиева и спечели титлата при 51-kилограмовите. Тайбе Юсеин окупира върха в кат. до 59 кг.

Фаворитите не допуснах изненада в сутрешния сеанс на държавното първенство по класическа борба в зала "Универсиада", пише официалният сайт на федерацията. В най- оспорваната среща бронзовият медалист от последното европейско Александър Костадинов, който качи категорията до 60 кг,  измъкна победата срещу Александър Александров с 2:1 части (2:0, 0:1, 1:0).  И двамата борци са от Кюстендил, но Костадинов се състезава от името на софийски клуб.

В кат. до 55 кг очаквано за полуфиналите се класира Венелин Венков, а негов съперник ще е Радослав Палчев от “Васил и Георги Илиеви”. В другия полуфинал ще спорят Антон Байрактаров и Светлин Шиндов. 

Следобедният сеанс започна в 15.00 ч. 

На шампионата при мъжете в класическия стил стартираха 169 борци от 20 клуба, а утре е надпреварата в свободния стил.