Спортен празник в ЕГ Кюстендил
Спортен празник в ЕГ Кюстендил / Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”

Езикова гимназия „Д-р Петър Берон" проведе своя спортен празник под надслов: „ Промотиране на спорта като активно средство за борба с насилието, затлъстяването, вредните навици и наркоманията". Водещ на спортно-развлекателната програма беше европейската шампионка по сумо за девойки до 18 години и Спортист № 1 на град Кюстендил за 2015 година Рос-Мари Маринова от 11 а клас.

Спортен празник в ЕГ Кюстендил
netinfo

 

Програмата бе открита с гимнастическа презентация на Деян Давидков, бивш ученик на ЕГ, и Кристиян Йорданов от 11 б клас. Посланието на тяхното изпълнение бе, че „Двигателната активност е дълбока жизнена потребност за човека, движението е генетично заложено, присъщо за природата му качество". Директорът на училището поздрави учениците и учителите и им пожела здраве и спортен дух, позитивна конкуренция и постигане на хармонията между тялото и духа.

Спортен празник в ЕГ Кюстендил
netinfo

 

 

 


Водещата направи присъстващите съпричастни на една „разходка" от Древните Олимпийски игри до съвременните и постави акцент на Олимпийските принципи.
Празникът продължи с изпълнение на спортните мажоретки на Езикова гимназия. Талантливата Елита Георгиева от 11 а клас и чаровните тийнейджърки от вокална група „Роузис" на училището поздравиха всички с музикалните си изпълнения. Гости на празника бяха каратеките от КК „Дарис" с тренъор: сенсей Борислав Иванов, които демонстрираха майсторска ката.
Програмата завърши с фолклорно надиграване на ученици от Езикова гимназия, танцьори в ансамбъл „Струма". Кулминацията на празника бяха извилите се народни хора, на които се хванаха заедно ученици и учители.

Спортен празник в ЕГ Кюстендил
netinfo