Тенис на корт
Тенис на корт / Зона спорт
Деца от Кюстендил са включени в проекти за безплатни спортни занимания на Спортен клуб „Зона Спорт“ и Спортен клуб по тенис на маса „Флексер“. Те са по програмата „Спорт за децата в свободното време” на Министерството на младежта и спорта.

Спортен клуб „Зона Спорт“ ще обучава деца по тенис на корт .Заниманията са с продължителност шест месеца – от месец март до месец август, включително. Провеждат се три пъти седмично –четвъртък, петък и събота от 16 и 17 ч. Децата са разделени в групи, според възрастта и свободното им време.Обучението включва запознаване с правилата на спорта, усвояване на елементи, спортни игри и вътрешни турнири. Общо 20 деца са включени в проекта. Заниманията се провеждат на кортовете на Спортен комплекс „Зона Спорт“.
Също 20 деца ще обучи и Спортен клуб по тенис на маса „Флексер“. Тренировките са във вторник, сряда и събота от 16 и от 17 ч., в зала за тенис на маса в Спортен комплекс „Зона Спорт“.

Тенис на маса в Зона спорт
Зона спорт

От ръководството на двата клуба споделят,че интересът към програмата е голям, въпреки натовареността на децата. Целодневната форма на обучение и извънкласните занимания определено затрудняват посещаемостта, което е предпоставка редовните участници да напредват по-бързо за сметка на отсъстващите. Затова и тази година програмата позволява ротация на деца.На мястото на отпадналите ще бъдат записвани нови деца,които имат възможност и желание да се обучават безплатно.
Дарик- Кюстендил