Спорят за 4 бюлетини по делото за касиране на изборния резултат за кмет
Спорят за 4 бюлетини по делото за касиране на изборния резултат за кмет / Иво Кирилов, Дарик радио

Недействителните бюлетини в 13 секции бяха преброени от Административен съд- Кюстендил по делото за касиране на изборния резултат за кмет на община Кюстендил. То е председателствано от съдия Галина Стойчева и е образувано по жалба на БСП.

За 4 бюлетини не бе постигнато споразумение и възникна спор за това дали са действителни или са недействителни. Две други бяха признати за действителни, като гласовете са за БСП. Бяха прегледани общо 170 недействителни бюлетини. Любопитното е, че избирател е написал на една от недействителните бюлетини- "ЕС +НАТО", вместо да отбележи своя вот.

Предстои да бъдат преброени недействителните от 11 секции, които не бяха намерени в чувалите за президентския вот. "Предвид това, че бюлетините от тези секции може да се появят при преброяването на тези за съветници на утрешното дело, отлагам сегашното за 1 декември. Не мога сега да коментирам прозрачността на бюлетините, защото това е по съществото на делото и изхода му. Ще преценявам при вземането на решението ми", заяви съдия Галина Стойчева.

От БСП поискаха да бъдат цялостно преброени 10 % от секциите, но искането не бе удовлетворено от съда.