Според майката на Даниела Кацарска убийството й е заради наследствен имот
Според майката на Даниела Кацарска убийството й е заради наследствен имот / Дарик,архив

С разпит на свидетели започна делото за убийството на Даниела Кацарска. Първият разпитан свидетел беше майката на младата жена Йорданка Тодорова, която е и граждански ищец по делото.

Първите 10 свидетели разпита в днешното заседание състав на Кюстендилски окръжен съд. Първа показания даде майката на убитата жена. Йорданка Тодорова обясни пред съда за взаимоотношенията на дъщеря й и бившият й зет.

Майката разказа подробно за взаимоотношенията между двамата, като обясни, че с дъщеря й били и приятелки и Даниела споделяла всичко с нея.

Тя разказа, че Евгени Кацарски, бивш съпруг на Даниела и подсъдим за убийството й, не е работил през повечето време от съжителство и бил е увлечен по хазарта. Със заеми от банки и роднини Даниела покривала всички разходи. Проблеми около наследствен имот на Даниела, който бащата на Евгени застроил след отстъпено право на строеж станал причина за убийството смята Тодорова.

Според нея Евгени е извършил убийството, за да изпревари влизането в сила на развода, като по този начин щял да получи част от имота.

Показания дадоха родителите на Евгени Кацарски, както и роднини и колеги.

Припомням, че убийството беше извършено на 28 февруари миналата година. В същият ден съдът в Дупница е обявил развода между двамата.

Утре разпитите на свидетели продължават.