Списък с 30 проекта изпраща Паунов на премиер, депутати, областен управител
Списък с 30 проекта изпраща Паунов на премиер, депутати, областен управител / Дарик радио,архив

Писмо с около 30 проекта на първи етап, приоритетни за община Кюстендил ще изпрати кметът Петър Паунов до областният управител Иван Каракашки, депутатите от кюстендилски МИР и премиерът Пламен Орешарски.
От общината настояват да им бъдат предоставени за стопанисване базите на гимназиите по селско стопанство и горска промишленост и дървообработване.
Бившето военно окръжие също да мине към община Кюстендил, защото областта не може да е бенефициент по програми и да бъде включен в интегрираният план за градско развитие , предлагат от общинска администрация. От там искат собственост и на други 2 военни имота- част от погребите в Могилата и бившето стрелбище в землището на село Жиленци.
"Не ни е прехвърлена и собствеността на дома за Медико- социални грижи в Хисарлъка. Тези процедури продължават повече от година, имаме подадени заявления в съответните министерства, трябва да се прехвърли собствеността, за да може тези бази да станат част от нашата образователна и социална инфраструктура. За дома в Хисарлъка трябва да търсим средства и партньори за изграждане на дом за възрастни хора", коментира Петър Паунов.
Общината очаква 410 000 лв. неразплатени средства от ПУДОС за изграждане на канализация в кв. Въртешево.
8 395 000 лв. са необходими за довършване на ХГ "Владимир Димитров- Майстора", 5 990 000 лв. за възстановяване и реставриране на крепостната стена и лапидариума в Хисарлъка, 1 700 000 лв. за реконструкция и разширяване на зоопарка, съобразно европейските изисквания.
Общината има нужда и от съдействие за подписване на договора за ремонт на стадион "Осогово"., както и за безопасно премахване на складовете с опасни пестициди в Коилица.
"Основен приоритет е и изграждането на трета лента на пътя София- Кюстендил в участъка на с. Цървеняно. Изключително тежко е положението там. В момента товарните камиони са пренасочени през планината и този участък се минава за час, след дълги колони от камиони .Надявам се да не се стигне до инциденти, още повече, че има проблем с настилката.Без трета лента пътя е нефункционален", заяви Паунов.