Спасяват хосписа в Бобов дол със заем от 100 000 лв.
Спасяват хосписа в Бобов дол със заем от 100 000 лв. / netinfo

Общинската болница в Бобов дол да изтегли заем до 100 000 лв. прие с решение Общинския съвет. 63 120 лв. от сумата ще бъдат използвани за хосписа, като проекта, по който той бе създаден изтича на 28 ноември. “До 27-ми /петък/ трябва да се внесе сумата, защото в противен случай болницата ще трябва да връща близо 180 000 лв, а така ще се блокира работата на лечебните заведения и на общината”, коментира за Дарик председателят на ОС Димитър Ганчев.

През следващата година обратно по сметките та болницата трябва да се върне чистата сума без ДДС, от Министерството на труда и социалната политика, уточни Ганчев.

Съветниците не приеха предложението на кмета Грети Алексова за кандидатстване с община Радувиш, Македония по програмата за трансгранично сътрудничество, заради спор около заложения в проекта кафе- театър в Културния дом. Те подкрепиха другото предложение на администрацията за съвместен проект с община Палилула, Сърбия.

Общинският съвет гласува “За” предложението на съветника Нели Карипова да се кандидатства по ос “Зелени спортни зони”, съвместно с община Крива Паланка, Македония.