Снимки: Нелеп инцидент с блъснато момиче в Кюстендил
Снимки: Нелеп инцидент с блъснато момиче в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

14- годишно момиче пострада при пътен инцидент в сряда следобед в Кюстендил. Таксиметров автомобил блъсна детето преди светофара на "Аджундар", на главната улица "Цар Освободител".
Екип на Спешен център дойде много бързо на място и транспортира в болницата момичето, което бе във видимо добро състояние. Ударът е бил в главата, има съмнения за фрактура на черепа.

Снимки: Нелеп инцидент с блъснато момиче в Кюстендил
netinfo

Очевидци коментираха, че момичето е пропуснато да пресече от автомобил, който се движи направо, при червен светофар. Таксиметровият автомобил обаче, идвайки от пазара е искал да завие на кръстовището на ляво и се пренастройва да спре като втора кола. Така, без да види детето го удря.
На това място често ставаха и катастрофи. Автомобил, който идва от ул. "Елин Пелин" и иска да се включи на главната улица, правейки ляв завой биваше пропускан учтиво от колега, който се движи направо по "Цар Освободител", но друг който се престройва за ляв завой на светофара на "Аджундар" бива засечен и удря излизащия от малката улица. От две месеца органите на реда сложиха на ул. "Елин Пелин" знак за забранен ляв завой.