Смет за пътуващ театър утре на цирковата площадка
Смет за пътуващ театър утре на цирковата площадка / netinfo
Кампанията „Смет за пътуващ театър”, организирана от Обединен детски комплекс, със съдействието на община Кюстендил,протича при огромен интерес.За една седмица са събрани 520 лв., информира ръководителят на театралната трупа Ани Кръстева.
Пункт за събиране на отпадъци ще бъде организиран на 19 май, от 9 ч. на цирковата площадка. Събраните средства ще бъдат използвани за участие в театрален  фестивал.
 
Тя е в подкрепа на младите кюстендилски театрали от школата на ОДК. Трупата, с ръководител Ани Кръстева вече представи достойно града ни на два престижни фестивала, с 3 пиеси, две от които бяха представени при огромен успех  в общинския театър.Третата ще е на 29 май.
Младите театрали имат покана за участие в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов”, от 9- 16 юни в Русе. Те търсят съдействие от кюстендилци, всички фирми и институции, като молят- НЕ ЗА ПАРИ, А ЗА СМЕТ.
„Молим Ви да се включите в кампанията, като ни донесете хартиени отпадъци, пластмасови бутилки и капачки, кутии, желязо и найлони. Не молим за пари-донесете ни боклук. В замяна подаряваме три безплатни представления за малки и големи.Събираме рециклируеми отпадъци, предаваме ги и получаваме пари.Много фирми ат Кюстендил, граждани, самите деца събират.Децата в къщи вече имат три чучвала, в които разделно събират пластмаса,хартия и найлон.Събираме всякакъв вид пластмаса, аз мисля, че всеки у дома има счупен леген, стара детска играчка,кофа, торба с бутилки, хартия всякакъв  вид.Много благодарим, един хотел ни подари стари перални, и това е вариант, стари електроуреди.Сега е пролет, почистете си дома, килерите ,мазетата и по този начин ще ни помогнете много „, призова Ани Кръстева.
Девойка Кюстендилска пролет 2018 Милица Стойчева също се включи в кампанията като подкрепи младите театрали.