Служители на Напоителни системи поискаха подкрепа от депутата Иван Ибришимов
Служители на Напоителни системи поискаха подкрепа от депутата Иван Ибришимов / Дарик-Кюстендил,архив

Служители на Напоителни системи клон „Струма Места" поискаха от депутата Иван Ибришимов съдействие за решаване на трупани с години проблеми. След поредна смяна на изпълнителния директор, работещите в предприятието се опасяват от кадрови промени. Те поискаха от депутата сигурност за работните си места и решаване на проблеми с 23- годишна давност. Служителите заплашиха, че при първото забавяне на заплатите им ще излязат на протест пред Народното събрание. В последните няколко месеца възнагражденията им се изплащат редовно, преди това те получаваха заплатите си с по няколко месеца забавяне.
На срещата присъства и Венцислав Каймаканов от Националната асоциация на картофопроизводителите, който застана зад работниците и служители от „Напоителни системи". Проблема при тях е свързан с напояването на продукцията, заради липсващата система. С годините, поливната система е унищожена от времето и от много управленски решения, част от тях погрешни, според събралите се на срещата работници. Беше подчертано, че дългогодишни специалисти работят на минимална заплата. Хората настояха за спешна среща между тях, членовете на комисията по земеделие и представители на ресорното министерство.
Такава ще се проведе веднага след назначаването на новия изпълнителен директор - това уверение даде депутата от КБ Иван Ибришимов, който пое ангажимент да покани колегите си от Благоевград и Перник и увери, че желанието е предприятието да бъде стабилизирано.