Сливат вечерната гимназия „Димчо Дебелянов с гимназия „Христо Ботев
Сливат вечерната гимназия „Димчо Дебелянов с гимназия „Христо Ботев / Дарик радио,архив

От новата учебна година вечерната гимназия „Димчо Дебелянов" ще се влее в гимназия „Христо Ботев". Решението е на ОбС Дупница. Така ще се запази вечерната форма на обучение, но няма да съществува като самостоятелно учебно заведение.

Вливане „в", а не „с" гимназия „Христо Ботев" - това беше единствената промяна, която беше направена по време на заседанието на ОбС, на което беше взето решението касаещо вечерната гимназия „Димчо Дебелянов". Положително беше становището на постоянната комисия по образование към ОбС, други мнения и становища не бяха изразени по време на заседанието.
На предишното заседание комисията обобщи състоянието на вечерната гимназия. Към 1 януари 2016 година броят на учениците е 38 във вечерна форма и 30 в самостоятелна. При разговор с директора е станало ясно, че учениците масово не посещават училище.
По два пъти в месеца са правени и проверки от инспектори от РИО Кюстендил. От представена на комисията справка става ясно, че средният брой присъстващи варира от 12 % до 48 %, като в някои от дните присъстват по 1-2 ученици.
Така от новата учебна година вечерната гимназия преминава в гимназия „Христо Ботев". В зависимост от броя на записалите се ученици ще се решава и броя на преподавателите. Директор ще бъде Геновева Ризова, която е директор на гимназия „Христо Ботев".