Славчо Пеев: Дупнишкият театър работи
Славчо Пеев: Дупнишкият театър работи / Маргарита Петрова,Дарик радио

Изказването на общинският съветник от ОДБ Костадин Костадинов от сесията в петък разбуни духовете. На специална пресконференция директорът на ОбДТ „Невена Коканова", Славчо Пеев и актьорът Иван Иванов заявиха, че театъра работи. Според Пеев изказването на Костадин Костадинов е политическа интрига.

В петък на сесия на ОбС, Костадин Костадинов, в част от изказването си заяви, че се дават общински пари, а няма реална възвращаемост, допълвайки, че който иска да получава общинска субсидия трябва да работи, визирайки различни структури. В примерите си посочи и театъра с гласувани 157 000 лв., 120 000 лв. взети, 6400 лв. върнати в бюджета. „Каква работа вършат, ако щете артистите, ако щете спортни деятели, срещу какво получават тези субсидии - част от стенограмата, която Костадинов публикува в профила си в социалната мрежа.

На пресконференция директорът на театъра Славчо Пеев и актьора Иван Иванов заявиха, че се чувстват обидени от изказването. Директорът обясни, че тази година са играли 2 представления пред дупнишка публика, не са малко гостуванията им в други градове, не само в страната, но и в чужбина, като посочи, че „Г-н Балкански" досега е игран 97 пъти. Успешно са играли в Германия, Канада и САЩ. Театъра в Дупница обаче има и социална функция каза Иван Иванов, визирайки безплатните премиери на постановките на местния театър. Той коментира, че след като веднъж е пуснат безплатно, този продукт след това трудно се продава. В момента театъра има 4 действащи постановки. Сегашната постановка, която подготвят е без гостуващи актьори, това ще им позволи да играят и всяка седмица, тъй като няма да се дължат хонорари на гости. Актьора Иван Иванов беше подредил на сцената сценария за бъдещата постановка и хвърли ръкавица към Костадинов да научи текста, подчертавайки, че това е само малка част от работата на актьора, тъй като след теста остава изграждането на образа.