Славчо Игов ще лежи в затвора 6 години
Славчо Игов ще лежи в затвора 6 години / Дарик- Кюстендил, архив

Върховният касационен съд постанови присъда от 6 години лишаване от свобода за кюстендилеца Славчо Игов и така потвърди решението по делото на Софийския апелативен съд. Игов е признат за виновен, затова че на 30-ти август 2010-та година при управление на лек автомобил "Мерцедес", собственост на Асен Веселинов е причинил средна телесна повреда на Даниел Георгиев и е поставил в опасност живота на хора. Нарушил е също правилата за движение и не е бил внимателен към пешеходците. Георгиев бе със счупен ляв глезен.

Кюстендилски окръжен съд, под председателството на съдия Йоланда Цекова постанови през юли миналата година- 10 години лишаване от свобода, при строг режим на изтърпяване за 45- годишния Славчо Игов.

Зам.- окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски настояваше за по- сериозно наказание, като обвинението бе за умишлен опит за умъртвяване на две лица, при управление на МПС, за което закона предвижда между 10- 20 години затвор.

Съдиите прецениха, че става дума за умишлен опит за причиняване на средна телесна повреда, за което наказанието е от 3- 12 години лишаване от свобода.

Игов е лишен от правото на управление на МПС за срок от 6 години.  Подсъдимият ще трябва да плати и 6 000 лева за причинени неимуществени вреди на Даниел Георгиев, за претърпени болки и страдания.