Слаба активност за разрешителни за продажба на кебапчета и памук на Кюстендилска пролет
Слаба активност за разрешителни за продажба на кебапчета и памук на Кюстендилска пролет / Дима Кирилова, Дарик радио архив

Само 6 са подадените до момента заявления за регистрация на временни обекти за продажба на хранителни продукти за празника Кюстендилска пролет, съобщиха за Дарик от Областна дирекция по безопасност на храните. През миналата година те са били над 40. Всяка скара за кебапчета и кюфтета или сергия за продажба на бонбони и памук трябва да има разрешително. В противен случай санкцията по закон е над 2000 лв.
"Не е необходимо да си разваляме празника. Призовавам търговците по- бързо да дойдат при нас в ОДБХ- Кюстендил и подадат необходимите документи, за да имаме технологичното време да ги обработим и издадем разрешителното за работа. Инспекторите на отдел "Контрол на храните" ще бъдат на всички места в града, където има временни обекти, включително и в лесопарк Хисарлъка", заяви за Дарик началникът на отдела д- р Велка Войнова.
Ще се проверяват документите за произход на хранителните продукти, личната хигиена на персонала и дали работещите имат здравна книжка. Майсторите на скарата трябва да са обезопасили и ръцете си.