Ски бягане и биатлон с марка Райко Пенев
Ски бягане и биатлон с марка Райко Пенев / netinfo

Ски клуб "Паничище"- Сапарева баня работи с 40 таланти, от 2- 5 клас. "Децата са подбрани, като предварително са наблюдавани в часовете по физическо. През последните 2 години наблягаме на обучението по ски бягане. Тренировките по биатлон е добре да започват след 6 клас, защото се ползва оръжие", коментира в интервю за Дарик треньорът Райко Пенев. Той благодари и на общинското ръководство за помощта.

От 16 златни медала на последното държавно първенство по ски бягане, 12 са спечелени от възпитаниците на клуба от Сапарева баня, в конкуренцията на спортистите от Спортното училище в Самоков.

На ски маратона в Пампорово, клуб "Паничище" спечели 3 първи места- Илиян Пенев при мъжете на 30 км., Йордан Чучуганов при момчетата ст. възраст на 10 км. и Райко Пенев при ветераните.

Този уикенд състезателите имат 2 предизвикателства- Купа Самоков по ски бягане и Купа Чепеларе по биатлон.

Заедно с Райко Пенев работят бившите национални състезателки- Калинка Милошова и  Лидия Велчева. "Помага и синът ми Илиян, който е последна година студент в НСА. За съжаление вече не е с нас Марияна Димова, която вече живее в Канада, където са и двете й дъщери, също много добри спортистки- Мирена и Вероника.