Младежи от Дупница с подписка до кмета с искане за обособяване на скейтборд площадка
Младежи от Дупница с подписка до кмета с искане за обособяване на скейтборд площадка / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил
До 2 месеца скейтбордистите в Дупница трябва да имат нова площадка, където да практикуват любимото си занимание. В момента тя е в процес на проектиране, съобщи зам.- кметът Крум Милев. „Има определени изисквания, с които трябва да се съобразим, тъй като става въпрос за деца, които ще практикуват там и има условия за това. Самите скейтбордисти си донесоха проект, по които да бъде направена, на около 700 - 800 кв. м. Искат и една циментова рампа, а другите съоръжения те ще си ги доставят сами,“ обясни Милев.
Скаутското игрище над градската градина трябва да се превърне място за скейтбордистите. Със затоплянето на времето младежите, които практикуват този вид занимание отново нямат място, където да карат и избират фонтаните на пл. “Свобода” или стълбите пред сградата на Общинска администрация. Средства за изграждане на площадката са предвидени в бюджет 2017. Освен това ще бъде обособено и футболно игрище, а района ще бъде осветен.
 
Дарик- Кюстендил