/ БГНЕС
От 1 юли до 30 септември
Среща за ограничаване нерегламентирания превоз на пътници на територията на Национален парк "Рила" се е състояла в Сапарева баня, съобщиха от областната администрация в Кюстендил.

На нея е взето решение за издаване на заповед от страна на директора на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил, с която да бъде забранено движението на моторни превозни средства на територията на парка, с изключение на специализираните автомобили и тези, доставящи хранителни продукти до хижа "Седемте рилски езера", за периода от 1 юли до 30 септември.

Продължава борбата с пожарите в Рила (ВИДЕО)

На срещата са присъствали кметът на Сапарева баня, директорът на Национален парк "Рила", представители на полицията, областната администрация.

Представителите на институциите са обсъдили и възможностите за подобряване на координацията, с цел ограничаване на нерегаментирания превоз на пътници през горски пътища и такива, отворени за обществено ползване на територията на Националния парк.

През летните месеци, когато много туристи посещават Седемте рилски езера, контролът ще бъде засилен, а проверките ще са особено интензивни в почивните дни.  

В проверките ще участват и представители на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" и Националната агенция за приходите.
БТА