Ще режат лентата за финал на проекта по ИСПА в Кюстендил, спорните тръби били качествени
Ще режат лентата за финал на проекта по ИСПА в Кюстендил, спорните тръби били качествени / Дарик- Кюстендил, архив

Официално откриване на реконструираната пречиствателна станция за отпадни води и положените нови водопроводи, и канализация по програма ИСПА в Кюстендил, планират от Министерството на околната среда и водите. Датата на пристигане на официалните гости все още не е уточнена, каза за Дарик зам.- министърът Ивелина Василева, която направи първата копка по проекта заедно с кмета Петър Паунов.

Независима лаборатория е дала положителна оценка за качеството на вложените спорни тръби за новия водопровод на Кюстендил. Фирмите- изпълнителки подмениха част от оферираните материали с други и проекта спря за момент през пролетта на 2010 година. Експертна група към МОСВ ще даде своето становище на база, на което ще стане ясно и какво ще бъде разплатено на фирмите, коментира Ивелина Василева.

"Проектът в Кюстендил е добър пример за усвоени в срок средства по програма ИСПА. Сериозен принос за това имат фирмите, министерството, Община Кюстендил, гражданството, медиите и народните представители от региона. Това е начина за успех, всички да се мобилизират за една цел", заяви зам.- министърът на околната среда и водите.