Шефът на ДАНС и много гости на черква в Кюстендил
Шефът на ДАНС и много гости на черква в Кюстендил / netinfo

  Над 200 хил. лв. даде правителството за черквата "Св. Иван Рилски" в кюстендилското с. Пиперков чифлик, която бе открита и осветена днес.  Средствата са по линия на Агенцията по вероизповедания при МС. Финансиране има и от програма "Красива България", по изработен съвместно с община Кюстендил проект.

"Две от трите камбани на новата черква са дарение от Ирена Борисова, съветник на премиера Станишев, която е от нашето село", каза кметът Стефан Котев.

  "Това е уникална черква и се надявам да се ползва само за добро", каза председателят на Агенцията по заетостта Сотир Ушев, който беше на откриването като член на управителния съвет на "Красива България". Сред гостите бе и председателят на Агенцията по вероизповедания Емил Велинов. Да се черкува в новия  храм бе дошъл и шефът на ДАНС Петко Сертов. Свещи за здраве запалиха и депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова, кметът Петър Паунов, много кюстендилци и местни хора.

  Освета на храма извършиха викарийният епископ на българския патриарх Максим- Йоан, в съслужение с архиерейския наместник отец Венцислав Шияков и духовници от кюстендилска епархия.

/виж тема в снимки/