Шампионът на България по спортна аеробика се казва Габриела Ковачка от Тонус-Кюстендил
Шампионът на България по спортна аеробика се казва Габриела Ковачка от Тонус-Кюстендил / netinfo

Спортист №3 на Кюстендил за 2012 година, в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, Габриела Ковачка стана републикански шампион по спортна аеробика. Тя изигра перфектно индивидуалното си съчетание в категория "жени" и спечели златния медал. Държавно първенство по спортна аеробика 2013 се проведе през изминалия уикенд в Боровец. В него взеха участие над 100 състезатели от всички спортни клубове в страната. Кюстендилският клуб по аеробика "Тонус" се включи в състезанието с 10 деца и спечели общо 6 медала - 4 в клас "А" и 2 в клас "Б".

Светлина Велинова спечели два сребърни медала. Тя игра 3 съчетания, във възрастова категория 12-14 . - индивидуално, в категория "тройки" и в категория "група", заедно със състезатели от СК "Самоков". С индивидуалното си съчетание, Светлина не успя да се класира за финал, но с другите две се окичи с два сребърни медали.

Михаил Лучански е трети в категория "индивидуал", при 15-17-годишните и завоюва бронзов медал.

Шампионът на България по спортна аеробика се казва Габриела Ковачка от "Тонус"-Кюстендил
netinfo

Анна Байрактарска и Мартин Ковачки се класираха на пето място със своето съчетание в категория "смесени двойки", при 9-11-годишните. Мартин Ковачки се класира на пето място и с индивидуалното си съчетание.

Дебютант и най-малък състезател от клуба бе Ивена Шопска, която се нареди на 11-то място, във възрастовата категория 7-8-годишни.

В клас "Б" СК"Тонус" се включи с две съчетания:
- Малка формация, 11-14-годишни: Ива Симеонова и Мария Стоянова, които спечелиха бронзов медал;
- Малка формация, 15-19-годишни: Христина Петрова и Ивана Георгиева, които спечелиха сребърен медал.

Шампионът на България по спортна аеробика се казва Габриела Ковачка от "Тонус"-Кюстендил
netinfo

Съдия на състезанието от кюстендилския клуб бе Соня Александрова. Треньорите, които подготвяха и подкрепяха състезателите, бяха Галя Миладинова и Десислава Александрова.
"Доволна съм. Изключително представяне на Светлина Велинова, Михаил Лучански и Габриела Ковачка", каза президентът на клуб "Тонус" Галя Миладинова.
Най- добрият състезател на клуба Габриела Ковачка продължава с усилените тренировки, защото ще участва на Европейското първенство във Франция.