Шампионско шоу с Кирил Величков
Шампионско шоу с Кирил Величков / Личен архив на пилота

В шампионско шоу участва кюстендилският пилот Кирил Величков. На писта Калояново край Пловдив бяха събрани благотворително всички рали шампиони в отделните класове, високопланинския шампионат и този на писта, както и най- добрите на автокрос. Всички пилоти управляваха еднакви чисто нови автомобили, предоставени от техните вносители. През тази година състезателите имаха за цел да съберат средства за Института по детско психиатрично здраве и развитие за децата с аутизъм.

"В първия кръг карах "Шкода Фабия" в двубой с Емил Денев, шампион в клас N3 от автомобилния шампионат и го победих. На 1 / 4- финалите имах за съперник Калин Гълъбов, победител в клас A6 от високопланинския шампионат. Финиширахме с "Шевролет" почти на кантар, но системата отчете, че съперника ми  е бил по- бърз с една десета от секундата", каза за Дарик Кирил Величков.

Шампионско шоу с Кирил Величков
netinfo

Тодор Славов стана "Шампион на шампионите", на финала той победи Димитър Илиев.

Втората част от шоуто бе наречено АВТО КЕЧ, с автомобили извън експлоатация. В него взеха участие и настоящи и бивши състезатели. "Посмачкаха доста автомобили, но беше интересно за публиката, която не уплаши от студеното време", разказа кюстендилският пилот.

Шампионско шоу с Кирил Величков
netinfo

С надпреварата на писта "Дракон" на практика се сложи край на автомобилния сезон 2010 у нас. На 21 декември предстои официалното награждаване на шампионите от Българската федерация по автомобилен спорт. Кирил Величков ще получи две купи, за шампион в клас "Х2" и за третото място в група "Х+Е".