Селски футбол, струва си да гледаш!
Селски футбол, струва си да гледаш! / netinfo

Между 4 и 5 гола средно на мач е резултатността в областните групи "Осогово" и "Рила". Най- точно през есенния полусезон е било нападението на "Спортист"- Слокощица с 48 гола за 12 кръга. Отборът на "Струма"- Нов чифлик, който е лидер в класирането има отбелязани 39 гола, а "Сините извори"- Горна Гращица са вкарали 38 гола.

Най-точни в група "Рила" са били през есента нападателите на водача в класирането "Ботев"- Крайници с 35 гола, следвани от "Славия"- Яхиново с 31 и "Рилски орли"- Бистрица с 29.

Увеличаване на посещаемостта на срещите в селските групи отчита Областният съвет на БФС, с председател Спиро Сираков. На дерби мачовете се събират по над 300 души на стадионите. Примери са срещите: "Елешница" / Ваксево /- "Сините извори" / Горна Гращица / и "Сокол" / Самораново /- "Рилски орли" / Бистрица /.

Голмайстор на група "Осогово" до момента е Огнян Ангелов от "Руен"- Богослов с 11 попадения, а на група "Рила"- Кирил Чорбаджийски от "Ботев"- Крайници с 13 гола.

"Съдиите са вдигнали 130 жълти и 21 червени картона в група "Осогово" и 122 жълти и 13 червени в група "Рила". Срещите са ръководени от 17 главни съдии и 26 асистенти", каза председателят на Областната съдийска комисия Огнян Пешев.

Младен Пенев е бил най- строг в кюстендилската група, с по 3, 8 картона средно на мач. Следват Димитър Стоилов с 3 и Владимир Владимиров с 2, 5 картона на мач.

Сашо Иванов е показал по 4, 33 картона средно на мач в дупнишката група "Рила". Следват Калоян Кацаров с 3, 28 и Йонко Гергов с 2, 88 картона.

През есенния полусезон са отсъдени 18 дузпи в група "Осогово" и 13 в "Рила". 9 пъти точката за наказателен удар е посочил съдията Златко Хаджийски, 4 пъти Радослав Димитров и 3 пъти Йонко Гергов.