Седмокласник нарисува с графити приказни герои на оградата
Седмокласник нарисува с графити приказни герои на оградата / Дарик Кюстендил

Ученик от  7-ми клас на Първо основно училище „Свети Свети Кирил и Методий" в Кюстендил  нарисува с графити  приказни герои  на голямата ограда на къщата, в която живее.  Класен  ръководител на Майкъл е педагогът и художник Евгени Серафимов. В рисунките се включил  и дядото, който е в инвалидна количка. "Стената е бяла и много се цапа. Един ден, Майкъл дойде при мен и ми каза да направим нещо", коментира дядото.

На оградата изобразили герои от комикси, надписи и други рисунки, които ученикът видял от интернет. После с по-малкия си брат Вики като истински художници, написали и имената си. Работата завършили за три-четири. „След година-две като ни омръзнат фигурките, ще се направят нови. Вместо през лятото да рисува по стените на обществени сгради, аз разреших тук", казва още дядото.

Той разказва, че малки и големи, майки с колички се спират и се радват на рисунките. "Исках да украся стената на двора, да изглежда по-различно и по цветно. Отвътре картините   рисувах със спрей, а отвън с оцветители за латекс", споделя и Майкъл. Не е решил дали ще става художник, но през свободното време много обича да кара к

Седмокласник нарисува с графити приказни герои на оградата
netinfo
олело.