СДС Кюстендил иска оставката на Радостина Новакова
СДС Кюстендил иска оставката на Радостина Новакова / Дима Кирилова, Дарик радио

 СДС Кюстендил поискаха оставката на началникът на РИО Радостина Новакова. Чрез медиите ,председателят Анелия Любенова отправи няколко питания към нея:" За 10-те години през които е началник на инспектората какви реформи е направила в системата на образованието, защо има тенденциозно отношение към училищата при държавния план прием. Тези въпроси ще бъдат поставени от депутатите от СДС на министър Сергей Игнатов.

 " Защо, след като ПМГ съгласува 4 паралелки, тя предложи на министъра 3. Какво е становището на РИО за връщането на поста директор на спортното училище на Любомир Анчев. Морално ли е след като е подсъдим по няколко дела, да работи с деца?", попита Анелия Любенова.

 Анета Салмова,член на общинското ръководство на СДС, обвини Радостина Новакова в конфликт на интереси." След като  ПГИМ "Йордан Захариев" получи 5 паралелки след 7-ми клас, на въпросът "защо" отговорът е- мъжът й стана зам.- директор на училището. Няма ли конфликт на интереси при положение, че и двамата са на подчинение на МОН?"

 Тя е категорична , че Новакова толерира и Гимназията в Дупница, за сметка на тази в Сапарева баня, която е пред закриване. "Защо след като ПМГ иска 4 паралелки и общината е съгласна, РИО отказа. Защото парите идват с децата", коментира още Салмова.