Сагата за Скакавишкия водопад продължава
Сагата за Скакавишкия водопад продължава / netinfo

За 17 февруари бе отложено делото срещу решението на РИОСВ - Перник да не иска ОВОС - оценка на въздействието върху околната среда, за инвестиционното намерение да се построи мини ВЕЦ и язовир до Скакавишкия водопад. На заседанието в Административен съд - Перник не се яви представител на пловдивската фирма инвеститор. Причината беше, че са нередовно призовани.

"Това е нарушение и престъпно действие от страна на РИОСВ - Перник. Ясно е, че ще има нарушение на околната среда и трябва задължително да има ОВОС. Те искат да направят строителна площадка под водопада, 10-метрова стена, язовир, шахти в планината и други дивотии", заяви за Дарик Андрей Ковачев от "Сдружение за дива природа - Балкани".

"Хората от селото са вбесени, как е възможно да няма нарушение на околната среда. Там всичко ще се съсипе. От гърмежите при строежа на стената водопада ще изчезне. Отрязва се и достъпа на хората до жп спирка Скакавица", коментира кметът на село Полска Скакавица Милчо Рапатински. "Правихме и подписки, но нас кой ни чува", допълни пред Дарик Рапатински, който бе в Перник за делото.