ТА Пауталия
ТА Пауталия / ТА Пауталия
Концерт посветен на две годишнини- 15 години групи за обучение на фолклорни хора и 10 години НЧ “Пауталия- 2008”, организира Валентин Кенов. Поканата е за 12 май, от 19 ч. в общинския драматичен театър. Входът е свободен!
С групи от начинаещи- юристи, лекари и медицински сестри, преди 15 години Валентин Кенов започва обучение в български хора. Днес той благодари за инициативността на омбудсмана Мая Манолова, на председателя на Районния съд Мая Миленкова и на адвокат Десислава Златкова.

“Фолклорът се възражда, особено танцовия фолклор. Непрекъснато се появяват нови групи, както в страната, така и след българите в чужбина. Всеки първо иска да научи селското хоро, но първо трябва да се натрупа танцувален багаж, да се знаят македонското, северняшкото. Вече имаме групи за сцена, от любители, които не можеха да танцуват”, коментира в интервю за Дарик председателят на НЧ “Пауталия- 2008” и художествен ръководител на Танцов ансамбъл “Пауталия” Валентин Кенов.

ТА Пауталия
ТА Пауталия

Той дели групите си на начинаещи и напреднали, без ограничения във възрастта. Най- малките деца са на 4- 5 години. Всички ще се представят на сцената на театъра, на 12 май, по време на празничния концерт.

За детският състав на ТА Пауталия предстои участие от 25- 27 май в Чачак, Сърбия. Следва покана за Полша, от 26 юни до 3 юли.
Валентин Кенов вече организира и международния фестивал “Сребърна пафта”, който ще бъде от 26- 28 юли, като се очакват гости от Мексико, Индонезия, Молдова, Турция и др.

ТА Пауталия
ТА Пауталия

Дарик- Кюстендил