Росен Тимчев ще управлява общинската болница в Дупница
Росен Тимчев ще управлява общинската болница в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик радио

Росен Тимчев беше избран от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница, за 6 месеца. Кандидатурата му получи подкрепата на 19 съветници от ГЕРБ, ОДБ, двама от БДЦ, ЕНП, РБ и Движение 21. „Въздържал се" гласуваха БСП, Народен съюз и един съветник от БДЦ, като те се мотивираха, че не са запознати с качествата на Росен Тимчев и не е имало алтернативни предложения. Очаква се след 6 месеца да бъде обявен конкурс за длъжността.

Росен Тимчев ще управлява общинската болница в Дупница
netinfo

„Това е тежък момент за общинската болница, но благодаря за доверието на Общинския съвет. Ще работим заедно и ще постигнем най- доброто. Една от първите ми задачи е договаряне на обема дейности в новия договор със здравната каса", каза в ефира на Дарик новият управител Росен Тимчев. Задълженията на МБАЛ „Св. Иван Рилски" към момента са 930 000 лв. Има опасност част от фирмите- доставчици да поискат запор на сметките на болницата, затова ще водим преговори за разсрочване на плащанията, коментира Тимчев.

Росен Тимчев ще управлява общинската болница в Дупница
netinfo

„Ще има и вътрешни структурни промени. Моля да бъда разбран правилно, няма как да се поддържа щат от 330 души. Болницата в Гоце Делчев, която извършва подобен обем дейности има 150- 160 души персонал. Ще се опитаме да не съкращаваме медицински персонал. Аз, както и много дупничани имам сантимент към общинската болница. Кариерата на моята майка, на вуйна ми са започнали от тук. Ще направя всичко възможно, за да запазим болницата", каза още в ефира на Дарик Росен Тимчев.