Росен Тимчев се оттегля временно от поста председател на ГЕРБ- Сапарева баня
Росен Тимчев се оттегля временно от поста председател на ГЕРБ- Сапарева баня / netinfo

 Росен Тимчев временно се оттегля от поста председател на ГЕРБ в Сапарева баня. Докато трае проверката на прокуратурата, по сигнала на отец Вергил за 5000-те хил. лв., организацията на ГЕРБ ще се ръководи от организационния секретар.

Тимчев каза, че е предоставил всички документи за проверката и не се страхува. „Трябва да се страхуват тези, които говориха клевети по мой адрес, защото след като тя приключи, ще им потърся съдебна отговорност", заяви Росен Тимчев. Той допълни, че атаката срещу него е политическа. „Съжалявам, че църквата се превърна в такъв инструмент на хора с изключително нисък морал. Хората, които си служат с тези методи няма да се спрат пред нищо, докато не ме отстранят, като председател на ГЕРБ и още няколко души, които пречат на Сашо Иванов да получи подкрепата на партията ", коментира той по време на пресконференцията. Председателят на ГЕРБ допълни, че е убеден в своята невинност, но след тази цитирам „гнусна" кампания обмисля оттеглянето си от политическата сцена в Сапарева баня.

Името на Тимчев нашумя последните дни, заради 5000 лв. отпуснати от дирекция „Вероизповедания" за доизграждане на храм „Св. Архангел Михаил" в Сапарева баня. Парите отпуснати от Дирекцията през месец май, се оказали в сметката на Росен Тимчев, а на 28 декември той ги е превел по сметката на църковното настоятелство. Тимчев твърди, че това е техническа грешка, а тази сметка той не ползвал често, тя била за превеждане на пари от консултантската му дейност.

„В основата на този сигнал са кметът на Сапарева баня Сашо Иванов, председателят на Общинския съвет Венчо Златанчев и главният счетоводител на Общината Калинка Андреева, която е снаха на отец Вергил" каза още Росен Тимчев.