Ромски общественици за проблем с каруцарите и складирана в читалището нафта
Ромски общественици за проблем с каруцарите и складирана в читалището нафта / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил, архив

Ромски общественици са провели среща с началника на Полицейския участък в кв. "Изток" Радослав Христов и директора на Общинско предприятие "Управление на общинската собственост Емилиян Йорданов, на която е обсъдено движението на каруци в града. Поводът, напрежение между каруцари от ромския квартал и служители на Общинска охрана.

"Благодаря за съвместната работа с г- н Христов и г- н Йорданов, мой бивши колеги, оказа се, че може да се приятели на ромската общност. Набелязаха се редица мерки, да не се цапа града, да се пази чистота и да се спазват реда и законите. Ние не толерираме престъпността във всичките й форми", каза пред Дарик общественикът от кв. "Изток" Ризо Иванов. Той коментира и слух в града за нарушения в работата на председателя на читалище "Васил Левски" Сашо Кръстев.

"Моля, председателят на читалището да излезе с името си и да каже истината. Има слух, че е откраднал нафта. Искрено се надявам да не е така, Сашо Кръстев е уважаван човек в квартала и в случая се петни името му.  Така се петни името на квартала и всички общественици. Надявам се компетентните органи да дадат заключение след проверката в читалището", призова Ризо Иванов.

Полицията направи проверка по фалшив сигнал за оръжие. Видяха туби с нафта в едно от складовите помещения. Това е гориво, по проекта "Втори шанс" на Центъра на ново развитие "Рома" и Гимназия "Неофит Рилски". Представил съм документите и случая е приключен", отговори пред Дарик Сашо Кръстев. Центърът е наемател на читалището в ромския квартал.