Родители пишат в анкета за таксата за детска градина в Сапарева баня
Родители пишат в анкета за таксата за детска градина в Сапарева баня / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Анкета сред всички родители, чийто деца посещават ОДЗ „Св. Анна" в Сапарева баня, в това число и филиалите в Ресилово, Овчарци и Сапарево, ще бъде направена в следващите дни. Въпросът ще бъде- дали родителите са съгласни да отпадне постоянната такса от 10 лв., която родителите всеки месец плащат, независимо дали детето ходи или не на детска градина, но да бъде увеличена цената за храноден от 1,50 на 2 лв. Общата сума, която родителите ще плащат ако детето посещава детската градина през целия месец няма да се промени. Променя се за тези, които не водят децата си всеки ден, поради здравословни или други причини.
Решението за допитването беше взето на среща между родители, ръководство на детската градина, общински съветници и представител на община Сапарева баня. Срещата беше инициирана, след като 100 родители входираха подписка до ОС с искане таксата да отпадне.
Предложението за премахване на таксата, но увеличаване на хранодена е на председателят на ОС Сапарева баня Петър Чучуганов. Според някои родители, така е справедливо, защото плащаш толкова, колкото детето ходи на детска градина, според други обаче таксата трябва да остане. Ако по-голямата част от родителите се съгласят с предложението, то ще бъде входирано в Общински съвет и ще бъде променена Наредбата, ако обаче по-голямата част решат, че таксата от 10 лв. трябва да остане, няма да има промяна.