Робин Худ и Ден на професиите в ПГ по икономика и мениджмънт
Робин Худ и Ден на професиите в ПГ по икономика и мениджмънт / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Ден на професиите е празника на банкера- Никулден в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Най- атрактивни бяха учениците от специалността "банково дело"- 11 "г" клас. Те нарекоха  театралното си представление "Финансите през средновековието". В главните роли бяха крал Джордж, кралица Клаудия, принцеса Магдалена, съветникът Бернар, Робин Худ. Историята разказва как крал Джордж вдига данъците за народа, за да напълни празната хазна и купи платове за рокли на принцесата, но се появява Робин Худ, който взима всичките събрани от народа пари и ги раздава на бедните хора.

В ПГ по икономика и мениджмънт учат 640 деца. Те се обучават за финансисти, банкери, счетоводители, посредник в митническата и данъчна дейност, офис мениджъри, икономист- информатици и др.

"Целта на Деня на професиите е да покаже, че те са атрактивни на този етап от развитието ни и, че трябва да се съхрани професионалното образование. Най- добрите ни постижения са по счетоводство, имаме проект за бизнес идея, който е на финала на национален конкурс. През декември 1944 е открито училището, свързваме го и с празника на банкера, защото имаме такава професия. От тази година  предлагаме и нова специалност- електронна търговия. Тя е практически насочена. 97% от учениците ни продължават във висшето образование, като голяма част се обучават в същите специалности", заяви директорът на училището Таня Динева.