РИК- Кюстендил взе първите си решения
РИК- Кюстендил взе първите си решения / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Районната избирателна комисия в Кюстендил взе първите си решения. Тя ще работи на 4 етаж в сградата на Областна управа, с работно време от 9- 17 часа. Решенията й ще бъдат обявявани на табло във фоайето на сградата.
"Предстои да бъде приет и маркиран печата на РИК- Кюстендил, с цел неговата защита. Ще бъдат избрани говорител на комисията и преброител, при поименното гласуване на членовете й. Ще определим и член на комисията, който да замества, при отсъствие на председателя, секретаря и един от зам.- председателите", каза за Дарик председателят на РИК- Кюстендил Красимир Петров. Той е от квотата на ГЕРБ. ЦИК определи за негови заместници- Тодорка Илиева от БСП и Владислав Лехчански от "Атака", а секретар е Андрей Благоев от ДПС.
"Очакваме от кметовете на общини броя на секциите, техните адреси, както и местата, на които ще бъдат разлепени избирателните списъци. До 9- ти април, трябва да определим номерата на секциите и броя членове, които ще са 7 или 9, в зависимост от броя гласоподаватели", коментира председателят на РИК.
До края на седмицата се очаква и методиката за определяне квотите на парламентарно представените партии, НДСВ и Синята коалиция в СИК- и. Кметовете ще проведат консултации по общини. Ако партиите не постигнат споразумение за разпределението на местата, крайното решение ще е на РИК- Кюстендил или ЦИК.