Ремонт във Второ ОУ
Ремонт във Второ ОУ / Влади Владимиров
Учебните занятия във Второ ОУ “Даскал Димитри”, което е в ремонт ще започнат по график на 15 септември, каза пред Дарик заместник- кметът Светослав Василев. Предстои освежаване на класните стаи, ремонтира се парната инсталация. Мисли се за естакада за деца с увреждания. По проект се извършва саниране на училището и смяна на дограмата. По договор, строителят трябва да е готов до 10 октомври, но ще стане по- рано, защото вътре не е предвиден основен ремонт, уточни Василев.
 
За откриването на учебната година ще приключат строителните дейности и в детските градини- Славейче, Слънце, Зорница. В сграда “Зорница” на ДГ “Първи юни” ще подменим старите детски креватчета с нови, каза зам.- кметът на община Кюстендил.
 
Ситуацията е под контрол, единственото забавяне ще бъде в сградата на ПМГ, като идеята е да направим нещата качествено и да не избързваме. Учениците от ПМГ ще учат в Първо ОУ, а тези от Началното училище в ЕГ. Планът е това да продължи максимум 1 месец и половина. Децата да се чувстват комфортно, това е основната идея.
С тези ремонти, всички сгради на училища и детски градини в общината ще бъдат санирани и обновени. Децата ще учат в една по- спокойно обстановка. Правителството прави всичко за насърчаване труда на учителите. Длъжници сме на децата и е време да работим на чисто и по- сериозно”, коментира пред Дарик Светослав Василев.
 
Дарик- Кюстендил