Ремонтират туристическия център в Хисарлъка
Ремонтират туристическия център в Хисарлъка / Дима Кирилова,Дарик радио

Сградата на туристическо- информационният център над зоологическата градина в Хисарлъка ще бъде напълно обновена по проект по ТГС. Той е на стойност 295 000 евро, половината от сумата е за ремонт на сграда в община Богданци.
"Основната цел на проекта е изграждане на устойчиво трансгранично културно сътрудничество между Кюстендил и Богданци чрез опознаване , опазване и популяризация на културното наследство, традиции и фолклор.Ще бъде създадена база данни за културните, историческите и фолклорни традиции на двете общини, ще се създаде каталог, ще бъдат организирани фолклорни дни и дни на изкуствата в Кюстендил", заяви ръководителят на проекта инж. Илиан Фусков.
"В община Кюстендил са проведени всички обществени поръчки , текат ремонтни дейности , срокът за приключване е октомври.В базата ще бъдат ремонтирани 10 самостоятелни стаи, апартамент пригоден за инвалиди, кухня и две зали. Залите ще бъдат оборудвани с мултимедия, в момента сградата се топлоизолира, ще има нова дограма, предстои пълен ремонт на фасадата и покрива", коментира зам. кметът Росица Плачкова.
На фасадата на сградата ще бъде запазен уникален варовиков камък- морски корал.