Ремонтират отсечката Сапарева баня- Овчарци
Ремонтират отсечката Сапарева баня- Овчарци / netinfo

5- километрова отсечка от третокласният път Овчарци – Сапарева баня ще бъде ремонтирана по Оперативна програма „Регионално развитие”, информира директорът на Областна пътно управление Драгомир Гочев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Димитър Иванов подписаха 14- те договора за предоставяне на безвъзмездна помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”. Договорите са част от първия етап на програмата и са на обща стойност 216 млн. лв. Средствата се предоставят за реконструкция и рехабилитация на 183,76 км второкласни и 476,13 км третокласни пътища, обслужващи вътрешно регионални връзки и осигуряващи достъп до райони с потенциал за развитие на туризма.

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Димитър Иванов обясни, че тази стъпка е насочена и към българските строителни фирми, които ще имат възможност да строят, „а това означава нови работни места и свеж капитал в строителния бранш”, допълни инж. Иванов. Той съобщи, че агенцията ще продължи активната работа по реализацията на обектите по Оперативна програма „Регионално развитие” и до няколко дни ще бъде готова документацията за провеждане на тръжни процедури за избор на изпълнител на ремонтните и рехабилитационни дейности на обектите от първи етап. „Още през март месец ще започне и действителната работа по обектите, а крайния срок за завършването им е края на 2012 година”, беше категоричен Димитър Иванов.