Ремонтират и обезопасяват библиотеката в Кюстендил
Ремонтират и обезопасяват библиотеката в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Сградата на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" е в ремонт. Ще бъде възстановена северната фасада, от която падна мазилка преди 2 години. Поправки се извършват и на покрива, който тече, особено през зимния период. Ремонтът се извършва със средства от бюджета на библиотеката, в размер на 6000 лв. и с логистичната подкрепа на Община Кюстендил и строителния й отдел.

Ремонтират и обезопасяват библиотеката в Кюстендил
netinfo

"Искам да се извиня на кюстендилци и да ги помоля за малко търпение и разбиране, за да придобие сградата един приличен вид и да бъде безопасна. Ремонтът трябва да приключи до 1 месец. Входовете към читателските зони са обезопасени и библиотеката работи с нормално работно време", каза пред Дарик директорът София Пейчева. Тя припомни, че на 23 април- Световния ден на книгата и авторското право ще продължи традицията да се правят безплатни годишни абонаменти за читатели. Около 3 000 души посещават Регионалната библиотека в Кюстендил средно годишно.
"Бихме искали да имаме и повече читатели, но с оглед демографската криза в Кюстендил през последните години, това даже е един добър показател. Надявам се библиотеката да добива вид на Информационен център. Във всеки отдел имаме читателски места с безплатен достъп до интернет", коментира Пейчева.