Рекордните 19, 4 градуса вчера в Кюстендил
Рекордните 19, 4 градуса вчера в Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Рекордните 19, 4 градуса са измерени в Кюстендил вчера, на 11- ти февруари. Паднал е един от най-старите за деня рекорди. Предишната най-висока температура за деня е била измерена през далечната 1958 г., когато живакът на термометъра е показвал 16,7 градуса.
13 положителни температурни рекорда са измерени вчера, съобщиха от НИМХ към БАН. Най-топло е било във Велико Търново- 20,5 градуса, където е измерен и един от рекордите за деня. Толкова топло в било и в Ахтопол, но за там тези градуси не са рекордни. В Благоевград са измерени 18,2 градуса, което е с около градус по-високо от миналия рекорд за деня през 1979 г. В традиционно най-топлия ни град Сандански също са измерени пролетни температури от 18,8. Това е рекорд, подобрен от 1983 г., когато термометърът отчел 17,2 градуса.
Днес ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока и средна облачност. След обяд от запад облачността ще се вплътнява и привечер и през нощта срещу четвъртък на места в западните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от юг, югоизток, съобщават от НИМХ-БАН. Максимална температура на Кюстендилска област- около 16 градуса.
В четвъртък слаби превалявания от дъжд ще има на повече места из страната, но по-късно през деня от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен. Минималните температури ще са по-високи, предимно между 3 и 8 градуса, дневните слабо ще се понижат и ще са между 9 и 14 градуса. В петък ще има разкъсана облачност.
Следващата седмица, след сряда се очакват по-сериозни превалявания. След 23-24 февруари се очертават нови валежи и по-студено време.