Девойка Кюстендилска пролет 2016
Девойка Кюстендилска пролет 2016 / Дарик- Кюстендил
Рекорден брой момичета- 41 са се записали за участие в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2017”. Имало е още 4 желаещи, но те са отпаднали автоматично, тъй като две от тях не са навършили 16 години, а другите две са от други общини.

„Благодаря на всички момичета, които се записаха. На утрешния кастинг ще бъдат избрани 12 или 14 от тях, които ще участват в самия конкурс. Критериите, по които ще бъдат избрани финалистките са обща визия- да бъде стройна, усмихната и  лъчезарна, походка и движение на сцената. Освен това ще оценим и общата им култура, посредством  попълването на атестационни карти. Ще следим и за артистичността на девойките”, заяви началникът на отдел „Култура и духовно развитие” Дима Укалска.
От записалите се момичета най- много са от ПГИМ, Езикова гимназия и ПМГ. Едно от момичетата е студентка. Избраните на кастинга ще започнат репетиции още от понеделник.
Конкурсът, който ще се проведе за 51-ви път ще се състои на 18 март. Той отново ще бъде в три кръга. Ще се спази традицията да има кръг с народни носии и кръг с официални тоалети. Третият кръг организаторите ще запазят в тайна, като изненада на зрителите.