Проект Твоят час
Проект Твоят час / netinfo
40 училища от областта, което е 97.6% участват в дейностите по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“. От 11 176 ученици в дневна форма на обучение, са включени 6 414 ученици, което е 57,4%, информират от РУО- Кюстендил. Общият брой на сформираните групи е 451, с 386 ръководители. В групите за преодоляване на обучителни затруднения са включени 1 475 ученици, разпределени в 162 групи. В групите за провеждане на занимания по интереси участват 4 939 ученици, разпределени в 289 групи.

Очакваните резултати от извънкласните дейности за преодоляване на обучителни затруднения са:
- Развитие на уменията на учениците за учене;
- Преодоляване на образователните дефицити на учениците в подготовката им по съответния учебен предмет
- Повишаване на образователните постижения на учениците: в начален етап – по БЕЛ и математика и в прогимназиален и гимназиален етап – приоритетно по БЕЛ и по математика.

Проект Твоят час
netinfo

Очакваните резултати в извънкласните дейности за занимания
по интереси са:
- Развитие на допълнителни знания, умения и компетентности на учениците
- Развитие на творческите и спортни способности и заложби на учениците
- Повишаване на постиженията в определени области – наука, техника и технологии, здравно образование и здравословен начин на живот, гражданско образование, предприемачество, програмиране, дигитални умения, креативност и иновативно мислене, изкуства, култура, спорт и др.
- Превръщане на училището в привлекателно място за учениците.

Проект Твоят час
netinfo

Регионално управление на образованието представи на пресконференция презентация за изпълнението на дейностите по проекта в област Кюстендил. Директорите на 7 училища от областта, с презентации в два панела, представиха дейностите на групите в поверените им училища – ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр. Кюстендил; ПТГ „Джон Атанасов“, гр. Кюстендил; ОУ „Христо Ботев“, с. Крайници; ПГИМ „Й.Захариев“ – Кюстендил; ОУ „Никола Вапцаров“, гр. Бобов дол; СУ „Христо Ботев“, гр.Сапарева баня; ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница.
Двете вокални групи „Мечта“, за извънкласни дейности за занимания по интереси към ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница с ръководител Силва Крумова и „Славейче“, за извънкласни дейности за занимания по интереси към СУ „Христо Ботев“, гр. Бобов дол, поднесоха музикални поздрави към присъстващите.

Радостина Новакова – началник на РУО – Кюстендил поздрави директорите на училищата за изпълнението на дейностите по проекта Твоят час и насочи вниманието им към предстоящите дейности за следващата 2017/2018 година.
 
 
 
Дарик- Кюстендил