Разследват за проект по САПАРД и община Бобов дол
Разследват за проект по САПАРД и община Бобов дол / netinfo

Районна прокуратура- Дупница разследва и община Бобов дол за злоупотреба със средства от програма САПАРД. Проверката е за обществената поръчка за ремонт и рехабилитация на общински път. Разследването се води срещу неизвестен извършител за сключване на неизгодна сделка. Става въпрос за договор сключен между община Бобов дол и Автомагистрали Хемус.

"Общинска администрация не е информирана за тази проверка. Не се притеснявам, проекта е изпълнен и платен", каза за Дарик кметът Грети Алексова. 1 820 570, 17 лв. са вложени в ремонт на четвъртокласния път Габрашево- Коркина- Паничарево- Голем Върбовник.

"Има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол, който установява административни нарушения при провеждане на процедурите, правени в предишния мандат. Има и официално писмо от Окръжна прокуратура, подписано от прокурор Бисер Любенов, който отказва да образува наказателно производство по преписката, през 2009 година", коментира Алексова. Кметът на Бобов дол е получила писмо на 8 март, от ДФ Земеделие, Агенция- САПАРД, с което  от Изпълнителната агенция по одит на средства от ЕС потвърждават заключенията на АДФИ. "Общината ще трябва да плати глоба от около 15- 20 000 лв, като има покана за доброволно изпълнение, но няма опасност да се връщат средства по проекта, който е изпълнен по провилата", допълни Грети Алексова.