Разпитват Николай Гигов по делото за отнемане на имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев
Разпитват Николай Гигов по делото за отнемане на имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев / Дима Кирилова,Дарик радио

Собственикът на "Локомотив" София Николай Гигов ще бъде призован като свидетел по делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.На днешното заседание, председателствано от съдия Таня Костадинова не можаха да бъдат разгледани експертизите ,назначени на предишното заседание за оценка на недвижими имоти, автомобили и оръжие, защото не бяха готови .Единствената представена експертиза беше тази за оръжие, но вещото лице Николай Вълков я беше депозирал вчера в съда и особените представители не се бяха запознали с нея.На днешното заседание на стана ясен броят на регистрираните оръжия на Пламен Галев и Ангел Христов.
Съдът изиска отново от нотариус Сийка Милева информация за договорите за заем, отразени в азбучника през 1999 г.На днешното заседание беше предоставена справка само на нотариус Ася Радкова, според която през 2000 г.Ангел Христов и Пламен Галев са взели заеми от Николай Гигов.
"Съдът оспорва дати и съдържания на тези договори, затова е важно да получим тази информация.Ние имаме договорите нотариално заверени, представихме ги на съда, но комисията казва, че датите не са верни.Затова е важно, вземани ли са едни пари, връщани ли са", заяви Емил Атанасов, адвокат на Ангел Христов.Той отказа да коментира размерът на сумата, като уточни, че първо трябва да стане ясно вземани ли са заеми изобщо.
Искът на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност е за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества на обща стойност 4 250 189 лв. В него влизат девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.
Следващото заседание е насрочено за 29 април 2015 г.