Разпит в Испания по дело за измама с подсъдим Валери Ненов
Разпит в Испания по дело за измама с подсъдим Валери Ненов / Дарик- Кюстендил

Валери Ненов бе доведен в Районен съд Кюстендил по дело за измама с апартамент, заведено от Венцислав Велинов. Велинов живее в Испания, като съдът допусна нов разпит по делегация от съда в Испания, като в седмодневен срок трябва да бъде изготвен и въпросник към тъжителя. Неговият защитник Славка Лазарова поиска съда да изпрати протокол от разпитите на свидетеля Красимир Кирилов на Районна прокуратура, за образуване на производство по чл.290 за лъжесвидетелстване.

Делото за измама срещу Ненов е образувано заради това, че  от името на една от фирмите си е продал на Венцислав Велинов апартамент, в един от 15-етажните блокове в Кюстендил. Сделката е била на стойност от 41 000 лева. Преди това обаче бившият общински съветник продал на дъщеря си въпросното жилище.

Адвокат Виолета Андрова, резервен защитник на подсъдимия поиска да бъде освободена. "Между клиент и адвокат трябва да има доверие, което към този момент между нас двамата не съществува", каза Андрова. Кюстендилски районен съд, под председателството на съдия Мая Миленкова допусна нейното освобождаване и реши да прати писмо до Адвокатската колегия-Кюстендил за определяне на нов защитник.

Като свидетел по делото бе разпитан 52-годишният Антон Янев. "С Ненов се познаваме от дете, съседи сме. В началото на 2000-2001 г. имах заведение - "Майорската къща". Ненов беше дошъл да уговаря банкет на ВМРО. През това време мина тъжителят Венцислав Велинов. Двамата разговаряха и чух, че са се разбрали, а нещата ще бъдат уредени до два-три дни", каза Антон Янев.

Следващото заседание по делото е насрочено за 5 юни.

Валери Ненов изтърпява присъда за измама на медицинската сестра Капка Конявска, в затворническото общежитие в Самораново, от началото на януари миналaта година.