Работодателски организации поискаха по- бърза връзка с Бюрата по труда
Работодателски организации поискаха по- бърза връзка с Бюрата по труда / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Бюрата по труда в Кюстендил и Дупница да изпращат информация до работодателските организации и НПО за програмите и мерките за заетост, които се отварят реши Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в Кюстендил. Предложението дойде от Даниела Стоянова от Камарата на занаятчиите, която се оплака, че не винаги до организацията достига навреме информация за актуалните програми на Агенцията по заетостта. Областният управител Иван Каракашки подкрепи и предложението на експерта Сашо Ковачев, Областна управа да препраща писмата от Бюрата по труда и до работодателските организации.
След оплакване за забавени плащания от община Трекляно и Търговско промишлената палата, Комисията по заетост взе решение да препоръча на Агенцията по заетостта да се спазват сроковете в подписаните договори за плащанията / възстановяване на сумите към работодателите /.
Договорите с аварийните групи са до 31 декември, но се очаква информация за отпуснатите средства за 2014 година и те ще бъдат продължени, както миналата година- до март или април, коментира в отговор на въпрос от община Трекляно Станислава Поповска от Регионалната дирекция на АЗ в Благоевград.